Statistik

Från Svenska kohanätverkets wiki
Version från den 17 januari 2017 kl. 14.08 av Viktor (Diskussion | bidrag) (Skapade sidan med 'Statistik i Koha finns under menyvalet "Mer / Rapporter" och redan från början finns ett antal färdiga rapporter som kan köras genom att klicka på länkarna. Den som vill...')

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Statistik i Koha finns under menyvalet "Mer / Rapporter" och redan från början finns ett antal färdiga rapporter som kan köras genom att klicka på länkarna. Den som vill kan också skapa egen statistik med hjälp av ett grafiskt gränssnitt även om det kräver viss förståelse av hur informationen är strukturerad i databasen. För den som kan databasspråket SQL finns det mycket goda möjligheter att ta ut egen statistik via SQL-frågor.

Egna SQL-rapporter kan du göra publika och de visas då som JSON-data vilket gör dem mycket användbara för att t.ex. förse en egen widget i Opac med rådata. Motsvarande skall också att göra med widgets i personalgränssnittet utan att känslig data exponeras publikt. I normalfallet tittar du på rapporten direkt i Koha och kan därifrån också ladda ned datat till Excel m.fl. för vidare bearbetning.

SQL-rapporter som andra funnit användbara